Poznej barvu, dojeď nejdál!

To bylo hlavní disciplínou při soutěži Olomoucké RoboKáry, která se konala v rámci výstavy ForModel 2022, kam jsme s kroužkem robotiky vyrazili soutěžit 19. března 2022.

Vzhledem k tomu, že termínu soutěže předcházel také termín jarních prázdnin, bylo nejisté, s jakou se na soutěž vydáme. Kluci ale vzali celou situaci zodpovědně a Základní školu Sloup navštěvovali téměř každý den prázdnin, aby mohli své roboty stavět, přestavovat, upravovat a především programovat. Výhodou byla skutečnost, že trénink v dvoubarevném poli mohl probíhat opravdu intenzivně, a to z toho důvodu, že sestavená dráha pro lego roboty zabrala většinu prostoru před školní jídelnou, kde zůstala až do onoho Olomouckého soutěžení. Její rozměry činily úctyhodných 10,24m2!

V den D jsme v ranních hodinách vyrazili do hanácké metropole, kde už pro nás na výstavišti Flory Olomouc čekal připravený pavilon (nejen) pro soutěžení. Následovala tedy opět stavba soutěžní červenozelené dráhy, přestavby či drobné úpravy robotů, opravy programů, rozjezdy, nadávky, zoufalé výkřiky a šli jsme na to! A že se nám příprava vyplatila dokazují krásná umístění soutěžících, obdivné a pochvalné pohledy a komentáře přihlížejících a spokojené výrazy organizátorů. Děkujeme všem za účast, rodičům za „dovážku“ dětí ať už na kroužek, či na soutěž samotnou a pořadatelům za přípravu herní půdy.

Napsat komentář