4. ročník Svět fantazie z kostek, Ostrava

Čas utekl jako voda a tak jsme natěšeni na další výstavu vyrazili v pátek, 8. dubna do Ostravy-Poruby, na místní základní školu, kde se pořádal již 4. ročník Světa fantazie z kostek.

Nikdo z nás nečekal, že těsně před cílem se bude z podvozku auta ozývat neskutečně hlasité řinčení. Naštěstí po delším bádání a tunelu jsme zastavili a zjistili, že upadl plechový kryt tlumiče. Oddechli jsme si, zasmáli celé situaci a bezpečně dojeli až do cíle. O to vtipnější bylo projíždět Slezskou metropolí, kdy se nejeden člověk za námi poohlédl.

Jakmile jsme dorazili na místo, prohlédli jsme si prostory, vybalili roboty a provizorně je připravili na další den.

V sobotu, brzo ráno, jsme se vrhli na snídani, doskládali a zprovoznili roboty, čítající robotickou ZOO v čele se psem, slepicí či slonem, třídičku barevných kostiček, mrkající hlavu, robota skládající rubikovou kostku či sledovače čáry a vyhlíželi první návštěvníky.

Na výstavě nebyli jen vidět naši roboti, ale spoustu jiných, impozantních staveb, od světa Star Wars, přes zábavní park až k obrovskému městu s interaktivními vlaky.

Sobota uběhla rychleji než jsme čekali a jen za ni se na výstavu přišlo podívat neskutečných 4137 lidí! Tento den jsme zakončili, celý vyčerpaní, aukcí lego setů a posezením v místní restauraci s ostatními vystavovateli.

V neděli, osvěženi studenou sprchou, jsme se vrhli na druhý, poslední den výstavy.

Posilněni kávou v průběhu dne jsme i toto dopoledne a odpoledne zvládli levou zadní, celou naši výstavu jsme na konci sbalili, vyklidili třídu, poslechli si vyhlášení a vyrazili domů.

Tento den nás navštívilo 3785 lidí. Za oba dva dny, i s předprodejem, to skoro dělá krásných 9000 lidí.

Součástí výstavy byla také možnost pro účastníky hlasovat pro nejoblíbenější vystavované lego. Naše družina se umístila na krásném 5. místě.

Všem účastníkům i pořadatelům moc děkujeme za parádní výstavu a budeme se těšit na další!

Napsat komentář