Výprava do Polska

Na první aprílový den jsme vyrazili do polského Rybniku na druhou největší robotickou soutěž v Evropě – Robotic Tournament. Tentokrát byla výprava opravdu početná, zaplnily jsme celý velký autobus.

Výpravy se kromě kroužku ze Sloupu a Jedovnic zúčastnili ještě naši kamarádi z Olomouce, Zábřehu, Přerova a Uničova. Jelo nás téměř padesát, všech věkových kategorií.

Naši roboti se účastnili disciplín – LineFollower, LineFollower for LEGO, MiniSumo, MiniSumo for LEGO a Freestyle. Konkurence byla opravdu veliká, na soutěži bylo přes 400 přihlášených robotů.

Nejlepší sledovači byli na 17. místě robot severák ze SPŠ Přerov a z Lega na 18. místě Lollipop z Gymnázia Zábřeh.

Velmi úspěšní byli i roboti v disciplíně MiniSumo for LEGO, která odpovídá naší Lego Sumo (15 x 15 cm, 1 kg). Turnaj sumo byl rozdělen na dvě části. Dopolední, která měla osm skupin po šesti až sedmi robotech, ve kterých zápasil každý s každým. Z každé skupiny postupovali dva nejlepší do odpoledního finále, které probíhalo v pavouku na dvě prohry. Do finále postoupilo hned několik robotů – Big Brother (Gyza team), Belzebu (Gyza team), ZdeŠť (SPŠ Jedovnice) a VyTo_01 (JedoBoti). Nejlépe dopadl robot ZdeŠť, který vypadl těsně před bojem o medaile.

Úplně nejúspěšnější robot celé výpravy byl projekt eyeGUARD z Gyza teamu, který v disciplíně Freestyle obsadil neuvěřitelné 2. místo. Jednalo se systém hlídající oči řidiče, pokud je zavře, spustí se alarm.

Děkujeme organizátorům a už dnes se těšíme na příští ročník, který proběhne 23. 3. 2024, opět na Zespół Szkół Technicznych w Rybniku.

A ještě článek ze SPŠ Přerov.

Napsat komentář