První testovací jízdy na čáře

Letošní kroužek jsme začali už v září. Díky tomu kluci stihli postavit několik funkčních sledováčů čáry, které jsme otestovali na našem novém robotické polygonu na sloupských Lukách. Očekávání byla velká, protože to byla také „homologace“ robotů ze stavebnic Wukong a Nezha – budou senzory fungovat na silnici?

V rámci nové informatiky spousta škol nakoupila stavebnice s moduly Wukong a Nezha a my jsme letos nechali nastříkat čáru, náš roboticky polygon. Budou však roboti se senzory z těchto stavebnic funkční i na takové čáře? Na bílém papíře se sytou černou je to jisté, ale čára na silnici, to není úplně černobílá záležistost.

Kluci z kroužku, kteří už měli postavené roboty, vyrazili na polygon, aby otestovali, zda roboti postavení z výše uvedených stavebnic, budou fungovat. Je to přece jen „hračka“, senzory nemají žádnou adjustaci, takže na ně musíme spolehnout tak, jak jsou. A výsledky byly skvělé. Roboti se senzory ze stavebnic Wukong a Nezha jsou schopni jezdit po venkovní čáře na silnici. Potřebují k tomu akorát větší kola :-). Ty si lze vypůjčit z Lega Technic nebo vytisknout na 3D tiskárně.

A to je skvělá zpráva, protože se naší plánované soutěže mohou zúčastnit všechny školy v regionu!

Robot s modulem Nezha.
Robot řízený Arduino modulem (ten nebyl předmětem „homologace“).

Napsat komentář