Tour de App 2024

Letošní soutěž v tvorbě webových aplikací Tour de App dopadlo pro nás úspěchem. Soutěže se zúčastnilo 115 týmů z celé České republiky.

Soutěže se také zúčastnil náš tým se jménem Lorem Ipsum ve složení: Daniel Rajtšlégr (SPŠ Jedovnice), Maxim Vašíček (SPŠ Jedovnice) a Eva Střížová (Střední uměleckoprůmyslová škola Frýdek-Místek).

Soutěž měla 3 kola:

Nominační kolo

V nominačním kole týmy pracovali na internetovém katalogu lektorů. Soutěžící museli dodržovat brand manuál a všechny náležitosti tvorby webu pro komerční využití. Z tohoto kola postoupilo do dalšího 40 týmů. Náš tým se umístil na průběžném 11. místě.

Soutěžní kolo

V dalším kole se pokračovalo v aplikaci z nominačního kola. Každý tým komunikoval s klientem, který zadával úpravy a doplnění. Týmy měly k dispozici také mentory, zkušené odborníky z praxe, kteří jim radili jak s technickým fungováním aplikace, tak s designem a UI/UX. Z tohoto kola postoupilo 24 týmů do grandfinále.Po tomto kole jsme poskočili na 4. místo.

Grandfinále

Třídenní grandfinále se odehrálo 22.3.-24.3. na fakultě informatiky Masarykovy Univerzity v Brně. V pátek odpoledne jsme si připravovali vývojové prostředí na sobotní programování. V sobotu ráno jsme dostali nové zadání a měli 10 hodin na jeho realizaci. Byla to tvorba internetového katalogu aktivit pro pedagogy. Podmínkou bylo zakomponování umělé inteligence (pomocí API od firmy OpenAI) a dalších pomůcek. Samozřejmostí bylo, že po uplynutí 10 hodin muselo vše fungovat a také dobře vypadat. V neděli ráno organizátoři oznámili 7 postupujících týmů do 2. fáze grandfinále. Týmy měly hodinu a půl na zpracování prezentace, ve které měly představit svoji aplikaci investorům a zaujmout porotu, která byla složena z mentorů a organizátorů. Do celkového pořadí se počítají výsledky ze soutěžního kola, první fáze grandfinále a hodnocení samotné prezentace. Náš tým získal za prezentaci od poroty nejvíce bodů a i díky tomu se umístil na krásném 4. místě. 

Video naší prezentace a otázek poroty

Celkové pořadí:

  1. místo: QWERTY ( Gymnázium Václava Hlavatého, Louny)
  2. místo: GymkaOwners (Gymnázium, Kadaň) 
  3. místo: Ošklivá Káčátka (Gymnázium Havlíčkův Brod) 
  4. místo: Lorem Ipsum (Střední průmyslová škola Jedovnice) 
  5. místo: Prestiž (Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky, Ostrava) 
  6. místo: gummy elephant (Gymnázium Brno, třída Kapitána Jaroše)
  7. místo: MyNecoChceme (Střední škola technická a dopravní Gustava Habrmana Česká Třebová)

Capture the flag

Během celé soutěže běžela vedlejší soutěž ve formě capture the flag (hledání vlaječek). Organizátoři schovali na různých místech 20 vlajek. Našemu týmu se jich povedlo nalézt 12, což nám zajistilo 1. místo v této vedlejší soutěži. Některé vlajky byly formou šifry, jedna byla umístěná na organizátorském Minecraft serveru.

Naše aplikace po soutěžním kole je zde.

Naše aplikace po grandfinále je zde.

Album fotek organizátorů zde.

Napsat komentář