RoboTrip 2021 Oslavy Slunovratu

Ve čtvrtek, 16. 12. 2021, se tradičně konal již 9. ročník soutěže Robotrip, pořádaný na Univerzitě Palackého v Olomouci.

Kvůli současné situaci se necelých 90 účastníků sešlo online v sedmi rozdělených místnostech. Soutěžilo se hned v několika kategoriích, od sledovače čáry po čárové bludiště.

Tato akce, zabrala celé dopoledne a přinesla našim týmům dobrá umístění v různých kategoriích. Daniel Rajtšlégr se umístil ve Stopaři s překážkami (Lego – SŠ) na třetím místě, Martin Živný na druhém, který taktéž slavil úspěchy i v Stopaři s překážkami (ostatní roboti – SŠ 1. místo a čárové bludiště 2. místo) a Tomáš Vybíhal s 1. místem v kategorii Stopař s překážkami Lego – Open.

Náš tým ze ZŠ Sloup sice nedosáhl na medailové umístění, ale i tak se umístil na krásných místech. V kategorii Stopař byl robot pepík1 Jáchyma Pernice na 5. místě a vojta Jakuba Pernice na 8. V kategorii Stopař s překážkami jsme skončili těsně pod bednou. Robot Spasitel Filipa Sychry se umístil na 4. a robot TAKAKO (Šimon Štrajt, Radim Vybíhal, Mikuláš Takáč) na 5. místě. 

Celé dopoledne jsme si užili a doufáme, že další ročník proběhne bez jakéhokoliv omezení.

Napsat komentář