Olomoucká hřebenovka

V pátek 23. října jsme vyrazili do Olomouce trénovat na sobotní soutěž, Olomouckou hřebenovku. Úkolem bylo přejet most na Floře Olomouc dlouhý 340 m, s převýšení 8 m, spoustou zatáček a dvěma křižovatkami. Doladili jsme naše roboty v reálném prostředí a šli se vyspat před sobotním kláním.

V sobotu od brzkého rána se most zaplnil roboty a jejich majiteli. Strategie byly různé, od přímo řízených robotů, přes mechanické, šplhající po zábradlí, až po sofistikované algoritmy využívající dvě kamery.

Naše dva týmy SPŠ Jedovnice a JedoBoti se účastnili obou vyhlášených kategorií, přímo řízených i autonomních robotů. Přes počáteční problémy při ladění programů jsme dosáhli nečekaných úspěchů. Robot Slepec dojel až do cíle. To se povedlo pouze třem autonomním robotům, ten náš jel sice přes hodinu, ale dojel.

Konečné účtování pro nás dopadlo velice dobře. V kategorii autonomních robotů open byl robot Šebestová na 3. a Slepec dokonce na 2. místě. Mezi středoškoláky se neztratil ani robot Mach, skončil na bronzové příčce. Kategorii přímo řízených robotů ze základních škol vyhrál náš robot Pérák a robot Hrav byl hned za ním. V kategorii open jsme také nezapadli, robot BOB byl na 2. a VyTo na 3. místě. 

Děkujeme organizátorům za super 1. ročník nové soutěže a už teď se těšíme na další.

Napsat komentář