Kybernoid 2024 – soutěž

Ve čtvrtek dne 17. 10. 2024 jsme se vydali na soutěž Kybernoid do Prahy na výstaviště Letňany. Cílem bylo dostat kostky třech barev rozmístěné po okrajích dráhy do třech bedýnek podle správné barvy.

To se nepodařilo ani jednomu týmu z osmi týmů. Některým se robot vůbec nerozjel, jiným nefungoval, tak jak měl nebo přesáhl maximální povolenou délku robota.

Nejblíž vítězství byl náš tým, kterému se podařilo zvednout kostičku a vhodit do bedýnky. Sice bedýnka nebyla v barvě kostky, ale byly jsme nejblíž. Ještě jeden robot nebyl také daleko od cíle, ale nebyl schopen uchopit kostičku.

Po domluvě vedení se uspořádalo druhé kolo se zmíněními dvěma roboty. To spočívalo v tom, že čas se zkrátil na 5 minut a za vítěze se počítal ten, kdo jako první dá kostičku správné barvy do správně barevné bedýnky. To se ovšem nepovedlo nikomu.

Druhá jízda našeho týmu.
Druhá jízda druhého „úspěšného“ týmu.

Po další domluvě došlu k vyhlášení výsledků. Na třetím místě se umístilo 6 týmů. Na prvním místě 2. Mezi naším týmem a soupeřovým se rozhodovalo o to, kdo si jakou cenu odveze domů, a to pomocí hry kámen, nůžky papír teď. Kdo vyhraje mohl si vybrat jakou cenu si vezme. Rozstřel vyhrál druhý tým, který si vybral 3d tiskárnu, což byla cena za druhé místo. Náš tým ve složení Martin Ševčík a Oliver Horský si tak vzal první cenu a to elektrický skateboard.

Po ukončení soutěže jsme si prošli výstaviště s výstavou Future forces exhibition & forum 2024. Je to mezinárodní výstava moderních technologií a řešení k zajištění národní a globální bezpečnosti. K vidění byly drony, raketové motory, spousta zbraní, policejní auta, kde bylo vystaveno i Ferrari. Dále jsme si prošly Tatry od CSG (CzechoSlovak Group), další speciální náklaďáky i k chytání letadel, koukli se na hasičské auta, na vězeňský autobus Irisbus Crossway a prohlédli si i Indickou firmu, která vyráběla zbraně.

Děkujeme Univerzitě obrany za uspořádání soutěže.

Napsat komentář