Kostky v Blansku

Je pomalu po začátku školního roku a ve složení já, Tomáš a Radim, se vydáváme na nevšední výstavu, konkrétně do Blanska. Poprvé se v Blansku vyskytují kostky a my u toho nesmíme chybět.

Den předem, 4.10.2024, balíme všechny naše zvířecí klenoty a vydáváme se chystat na víkend. Vše jde podle plánu, naše stoly se plní stejně jako ty okolo. Všude plno kostiček a dobré nálady.

Od poslední mé výstavy se toho dost změnilo. Vezeme nového psa připomínajícího typickou agresivní čivavu, kobra se konečně celá zbarvila dozelena a naši ZOO doplnila i žirafa. Mimo naše zvířecí nováčky přibyl i robot na téma WALL-E. Chybět nesměly ani stálice. Ukřičená kočka, skládač rubikových kostek, či třídička se hned ráno, jak už to dávno znají, dali do práce.

Blízký kostel odbil 10 hodin. Za zamrholeného chladného rána do prostor Kaťáku, jak se místnímu Katolickému domu říká, začaly proudit první davy. Nikdo neví, jak celá návštěvnost dopadne. Později se jasně ukazuje, že kostky baví i Blanenšťáky.

Od začátku do konce vítáme u našeho stánku spoustu nadšených dětí i rodičů, objevující naše pohyblivé roboty. Krmí třídičku, uhýbají kobře a plnými doušky hltají kostkovače, který už poněkolikáté chroupe Rubikovu kostku.

Je šest hodin večer a poslední návštěvníci hltají vystavené modely. Všichni vystavující se odebírají na klasickou aukci. Následuje úžasná večeře a pár prohozených slov s ostatními. Míříme do hajan.

Ráno se setkáváme na stejném místě. Při ranní kávě odhadujeme, kolik tak přijde lidí a jsme lehce v rozpacích. Nejistota odpadá už v již klasických 10:00. Hrnou se k nám první davy, hurá! Den probíhá jako ten předchozí. Vše postupuje hladce, při menších pauzách a procházkách na čerstvý vzduch hltáme vůně z kuchyně.

Neděle je za námi stejně hladce jako sobota. Už jen zbývá pobalit a sečíst prodané lístky. Dozvídáme se, že na akci dorazilo cca 1500 návštěvníků! Skvělé pro nadějný start (snad pravidelných) výstav v Blansku.

Za celý tým JedoBotů z Jedovnické průmyslovky bych chtěl poděkovat pořadatelům, bez kterých by se tato skvělá výstava nekonala, paním kuchařkám za jejich perfektní servis a výborná jídla a také všem návštěvníkům, kteří nás ten víkend navštívili.

Už teď se těšíme na další ročník.
Za JedoBoty,
Martin

Napsat komentář