RoboOrienteering 2024

Psal se jeden z posledních víkendů června a my vyrazili na soutěž s názvem RoboOrienteering. Konala se 23.6.2024 v části Mariánských Lázní, v Úšovicích, na místním discgolfovém hřišti.

Cíl výpravy byl daleko, proto jsme se rozhodli vyrazit již ve čtvrtek. Tento předstih nám zaručoval spoustu času nejen na finální vývoj a zkoušky. Ten vývoj nás čekal i po cestě.

Výprava ve složení Krüpl Kára a Kripl II dorazila večer na místo. Šlo se odpočívat a vyhlížet další den, plný příprav.

Další den, probouzející se do proměnlivého počasí, jsme s údivem koukali na Krüpl Káru, jak krásně jezdí, “prdí míčky” a orientuje se v terénu. Jak už se bohužel někdy stává, těsně před soutěží se vše sesypalo a šlo se na opravy. Odešlo toho spoustu, ale naštěstí jsme měli nabalené další “oči a mozky”, tak se nakonec podařilo zprovoznit elektroniku a jít na soutěžení. 

Krüpl Kára skončila na krásném 3. místě s úctyhodnými 230 body.

Kripl II se po dvoudenním snažení rozhodl znovu “shořet” – nedalo to řízení motoru a proto se rozhodlo, že Kripl II bohužel odejde do věčných lovišť. Doufáme, že jeho náhrada již nezklame a ukáže, co v ní je!

V den D naštěstí počasí přálo a celá soutěž se obešla bez větších problémů. Gratulujeme vítězům a děkujeme organizátorům za výbornou soutěž.

Jelikož jsme měli tak dlouho cestu, v neděli jsme vyrazili na poznávání Úšovic. Navštívili jsme zříceninu zámku Hamrníky a také jeden z místních pramenů.

Soutěž nám spoustu dala a už pomaličku vyhlížíme další ročník.

Za Jedoboty,
Martin

Napsat komentář