Olomoucká hřebenovka v letním hávu

Letošní olomoucká hřebenovka se opravdu vydařila. Na vzdory předpovědím bylo letní počasí, které se líbilo i robotům. Všem se podařilo vyjet a většině i přejet celý most.

Úkolem robotů bylo přejet most ve Smetanových sadech v Olomouci. Start byl u pavilonu A na Výstavišti Flora, most začíná zatáčkou a ještě do kopce. Po cestě je několik záludností, jako díry v asfaltu, slepé uličky nebo třeba i napadané listí. Na konci mostu, ve vzdálenosti 340 m, je umístěn kužel, který musí robot objet a vrátit se zpět na start. Otočit se zvládl pouze jeden robot z pořadatelského týmu.

Všech šest našich robotů fungovalo podle představ jejich programátorů, někteří i lépe. Čtyři naši roboti dojeli až na konec mostu. Dva skončili na bedně v těsném závěsu. Krüppel kára dojela za 15:09 a skončila druhá. Martinův Robotus Nemehlus, který jel po zábradlí to zvládl za 15:13 a byl na bedně na 3. místě. Nejpomalejším robotem, který dojel do cíle, byl náš robot Čtverec – Dana a Radima, který jel neuvěřitelnou 1:47:56 a obsadil 6. místo.

Kromě úžasného počasí byla i skvělá atmosféra. Všem našim žákům přijeli fandit rodiče, některým i prarodiče a sourozenci. To se nám stalo poprvé a bylo to super. Nechybělo ani tradiční opékání špekáčků. Prostě úžasná sobota.

Děkujeme Radimu Děrdovi, hlavním organizátorovi z PdF UP v Olomouci, za uspořádání povedené soutěže a objednání letního počasí. Fotky organizátorů můžete shlédnout zde.

Napsat komentář