Výstava Ostrava, duben 2023

Naložit roboty a vyrážíme!

Kam jsme vyrazili na víkend 15.-16. dubna? No přece do Ostravy-Poruby, na místní základní školu, abychom s ostatními vystavovali naše Lego roboty na akci s názvem „Svět fantazie z kostek“.

I tento rok nás hned při odjezdu přivítal nepřítel s názvem bahno. V pátek 14. když jsme odjížděli, začalo silně pršet. Přijeli jsme na školu a potřebovali jsme pohodlně naložit karavan. Jak to provést? Jednoduše. Karavan postavíme těsně před dveře, na blízký trávník.

I přes to, že jsme provedli opakovanou (a zcela odbornou) kontrolu povrchu, po chvíli do bahna zapadáme. A sakra, co s tím? Chvíli bádáme a zrovna přijíždí školník. Plný elánu vyskakuje ze svého korábu a hned se jde do akce – tlačíme, točíme volantem, přidáváme plyn – nic. Tak znovu! Zase nic… A ještě jednou! Už to vypadá líp, ale pořád nic. Až jsme celí od bláta, karavan se chytne. Konečně! Radši ho stavíme před přilehlou cestu. Děkujeme panu školníkovi za pomoc – bez něj bychom tam stáli doteď.

Celí mokří, od bláta, ale s potěšením, že jsme dostali karavan ven, nakládáme roboty. Máme vše? Snad jo! V dešti nakládáme roboty, reproduktor, součástky a jedeme.

Po necelých dvou hodinách jsme dorazili do cíle. Vybalili jsme provizorně roboty, přestavěli třídu a hurá spát!

V sobotu brzy ráno vstáváme, abychom vše připravili. A další problémy jsou zde – Kde je čára? Kam jsme dali rink pro SUMA? Ale né! Samozřejmě, že jsme to v tom spěchu nechali doma. Nevadí, i bez toho se dá vystavovat.

Naše robotická výprava se od minula moc nezměnila. Vezeme ostřílené klasiky jako třídičku barevných kostek, robotickou ZOO, kterou nově oživil náš červený žralok, mrkající hlavu (která nejspíš měla tento víkend značné problémy s krční páteří), statické sledovače čáry, příklady SUMO robotů a nemohl chybět ani náš kostkovač – robot jako stvořený pro všechny, kteří neumí skládat Rubikovu kostku.

Tato výstava kromě pár tříd také obsadila dvě tělocvičny v přízemí. A to bylo něco! Obrovské společné stavby vesniček, třímetrový jeřábi, jezdící vláčci, stavby ze známých filmů či pohybující se maskot Lego panáčka – to všechno čekalo na návštěvníky, kteří zavítali na tuto výstavu.

Uf! To bylo za námi rychle. Sobota uběhla jako voda, hlavně díky našemu kolegovi Zdeňkovi z 3.B, který zuby-nehty obsluhoval celou naši ZOO a tím bavil všechny malé i velké návštěvníky.

Šup do hajan… ještě nás čeká neděle!

Ráno – poučeni z minulého ročníku – díky předem zapnutému bojleru si dopřáváme tak nutnou sprchu a vrháme se do naší třídy, posliněni sladkou snídaní a pár hrnky kávy, abychom mohli bavit další návštěvníky.

Na rozdíl od soboty, kdy jsme vystavovali až do šesti do večera, v neděli vystavujeme pouze do čtyř odpoledne. Díky tomu neděle uběhla ještě rychleji a my můžeme balit a hurá na vyhlášení.

Za celou výstavu nás navštívilo cca 4500 lidí. Děkujeme všem, moc jsme si to s vámi užili!

Účastníci mohli také hlasovat pro nejlepší vystavované Lego. Naše výprava se umístila na úctyhodném 4. místě.

Děkujeme  pořadatelům za perfektně zorganizovanou akci a návštěvníkům že nás navštívili!

Tak za rok ahoj!

Napsat komentář