Robosoutěž 2017

V předvánočním čase jsme se již tradičně vypravili do Prahy na soutěž robotů z celé republiky. Robosoutěž 2017 probíhala na ČVUT a měla čtyři předkola. My jsme vyrazili na druhé z nich.

Cílem úlohy bylo sestavit a naprogramovat robot tak, aby samostatně bez jakékoliv další pomoci sebral co nejvíce barevných míčků ze soutěžní plochy a umístil je do barevných mezikruží terče, které mají různé bodové hodnocení.

Náš tým JaMaJa předkolo suverénně ovládl a zvítězil s velkým náskokem. Jako jedinému se mu podařilo opakovaně vysbírat všechny míčky a správně je nastřílet do terče. Navíc nás organizátoři vybrali do doplňkové soutěže o nejlepší design robota. Z předkola jsme odjížděli nadšení a plní očekávání z postupu do finále.

Do finálové soutěže postoupilo z každého předkola šest týmů, které se utkaly s nejlepšími vysokoškoláky. Vyhrál tým Unstable voltage z ČVUT. Náš tým neměj štěstí a nedostal se z úvodních rozjížděk. Nevadí, i samotný postup do finále byl velkým úspěchem. Už nyní se těšíme na zadání dalšího ročníku Robosoutěže.

Napsat komentář